Geheim agent
Microfoon

Praktische info

Sociaal Centrum
Kerkstraat 37,
1ste verdieping
2940 Stabroek
03 660 14 44
jeugddienst@stabroek.be

Openingsuren

maandag tot donderdag:
9u - 12u & 13u30 - 16u
maandag ook 16u - 19u
vrijdag gesloten

Wereldbol
Meisje
Robot

Jobstudent? Vrijwilligerswerk?

Jobstudent worden?

Hoe oud moet ik zijn om te kunnen werken als jobstudent? Hoeveel mag ik werken en hoeveel mag ik verdienen? Alle info over werken als jobstudent vind je op internet.

Studentenjob
Wegwijs in ... de studentenarbeid

Vrijwilligerswerk?

Wil je graag werken vrijwilliger, maar heb je geen idee waar? Vragen over je rechten en plichten als vrijwilliger? Het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk kan je hierbij helpen. De organisatie beschikt over een onlinedatabank met vrijwilligersvacatures en algemene info. Ook het Steunpunt Antwerpen van de Provincie Antwerpen en de Koning Boudewijnstichting kunnen je verder helpen.

Graag grenzeloos op stap? Liever geen billenbruinvakantie? Je kan vrijwilligerswerk doen in het buitenland. Verschillende organisaties bieden jongeren vanaf 18 jaar de kans om zich in te leven in een andere cultuur via wonen en werken in het buitenland. Ecologische projecten, vredesorganisaties, welzijnswerk, … mogelijkheden zat! Of trek er met een hele groep op uit. Er zijn zelfs verengingen die je op weg zetten met centen. En die cultuurschokken, die neem je erbij. Meer weten? Bij Jint kan je de gids “Aanpakken & Wegwezen” bestellen, online bekijken of downloaden. Daar staat een overzicht in van internationale mogelijkheden: organisaties, beurzen, websites,…. Trek je naar het buitenland om te werken, te studeren, vrijwilligerswerk te doen of stage te lopen? En vraag je je af hoe het zit met je sociale zekerheid en de paperassen die je in orde moet brengen? Kamiel loodst je door het administratieve doolhof.

www.viavzw.be
www.jint.be
www.kamiel.info
www.afsvlaanderen.be
www.youthinaction.be

Gemeente Stabroek - Dorpsstraat 99 - 2940 Stabroek - T 03 568 80 80 - F 03 568 19 29 - BTW (BE) 0207.537.834 - gemeente@stabroek.be | Privacy © 2018