Geheim agent
Microfoon

Praktische info

Sociaal Centrum
Kerkstraat 37,
1ste verdieping
2940 Stabroek
03 660 14 44
jeugddienst@stabroek.be

Openingsuren

maandag tot donderdag:
9u - 12u & 13u30 - 16u
maandag ook 16u - 19u
vrijdag gesloten

Wereldbol
Meisje
Robot

Evenementenloket Stabroek

Het evenentenloket van de gemeente bundelt alle verplichte stappen opdat jouw feestje een succes kan worden. 

Een activiteit organiseren, er komt heel wat bij kijken! Om te beginnen, moet er toelating worden gevraagd aan het gemeentebestuur.

Wanneer toelating vragen?

 • Wanneer een evenement "publiek toegankelijk" is, moet er toelating worden gevraagd aan het gemeentebestuur. Een evenement is maar privé, wanneer alle genodigden een persoonlijke uitnodiging op naam ontvangen. Dit is dus niet afhankelijk van de locatie. Zowel op private locaties als op het openbaar domein kunnen publiek toegankelijke evenementen worden georganiseerd.
 • Voor een publiek toegankelijk evenement "binnen" is er een meldingsplicht naar het gemeentebestuur.
 • Voor een publiek toegankelijk evenement "buiten" dient er toelating worden gevraagd aan het gemeentebestuur.

Evenementendraaiboek

Alle noodzakelijke informatie werd gebundeld in een draaiboek voor evenementen.

Hierin vind je ook het formulier om jouw evenement te melden of toelating te vragen.

Dit formulier zorgt ervoor dat je ineens alles kan aanvragen. Doe dit minimum 8 weken voor je evenement. Het is belangrijk dat je dit termijn respecteert. Het gemeentebestuur moet zelf allerlei adviezen opvragen. Hiervoor dienen de adviesinstellingen voldoende tijd krijgen.

Minder dan 8 weken op voorhand, betekent onvermijdelijk dat er geen toelating kan worden gegeven voor uw evenement.

 


 


enement organiseren?

Het evenementenloket van de gemeente bundelt alle verplichte stappen opdat jouw feestje een succes kan worden. 

Een activiteit organiseren, er komt heel wat bij kijken! Om te beginnen, moet er toelating worden gevraagd aan het gemeentebestuur.

Wanneer toelating vragen?

1) Wanneer een evenement “publiek toegankelijk” is, moet er toelating worden gevraagd aan uw gemeentebestuur. Een evenement is maar privé, wanneer alle genodigden een persoonlijke uitnodiging op naam ontvangen. Dit is dus niet afhankelijk van de locatie. Zowel op private locaties als op het openbaar domein kunnen publiek toegankelijke evenementen worden georganiseerd. Er wordt enkel een onderscheid gemaakt of deze binnen of buiten doorgaan, zie punt 2.

 

2) Voor een publiek toegankelijk evenement ‘binnen’ is er meldingsplicht naar het gemeentebestuur, voor een publiek toegankelijk evenement ‘buiten’ dient er toelating worden gevraagd aan het gemeentebestuur.

 

Alle noodzakelijke informatie werd gebundeld in een draaiboek voor evenementen. Hierin vind je ook het formulier om jouw evenement te melden of toelating aan te vragen. Dit formulier zorgt ervoor dat je ineens alles kan aanvragen. Dit moet tenminste 8 weken voor je evenement worden overgemaakt aan het gemeentebestuur. Deze termijn respecteren, is belangrijk. Het gemeentebestuur moet zelf allerlei adviezen opvragen. Hiervoor moeten de adviesinstellingen voldoende tijd krijgen. Minder dan 8 weken op voorhand betekent onvermijdelijk dat er geen toelating kan worden gegeven voor uw evenement. 

 

Download hier het draaiboek.

 

Je kan het inlichtingformulier ook rechtstreeks downloaden. Ga naar het formulier. Dit formulier maak je over aan het gemeentesecretariaat.

 

Je kan je evenement ook laten opnemen in de activiteitenkalender van de gemeente Uit in Stabroek en de lichtkranten. Gratis reclame is altijd meegenomen. Het enige wat je hiervoor moet doen is je evenement melden. Ga verder om je evenement te melden.

 

 

Enkele begrippen uit het draaiboek

 • Openbare veiligheid: verkeersmaatregelen.
 • Inschatten van alle brandrisico's en brandpreventiemaatregelen.
 • Inschatten van alle gezondheidsrisico's en het nut van EHBO.
 • Activiteiten in een bos.
 • Reclame en bewegwijzering.
 • Muziek en geluidsnormen.
 • Auteursrechten (SABAM) en uitvoeringsrechten (Billijke vergoeding)
 • Eten en drinken, verplichtingen inzake voedselveiligheid en drankvergunningen
 • Persoonlijke veiligheid: controle en security.
 • Afvalinzameling.
 • Gemeentelijke uitleendienst
 • Verzekeringen

 

Buurtfeesten

Ook voor buurtfeesten, speelstraten moet een toelating worden gevraagd. De aanvraagformulieren vindt u in het e-loket onder de rubriek bestuur.

Voor dergelijke initiatieven is een gemeentelijke subsidie voorzien. De link naar het reglement vindt u onder aanverwante onderwerpen (rechts bovenaan de pagina).

Dit subsidiereglement heeft als doel de activiteiten te ondersteunen die de sociale contacten onder buurtbewoners bevorderen.

Gemeente Stabroek - Dorpsstraat 99 - 2940 Stabroek - T 03 568 80 80 - F 03 568 19 29 - BTW (BE) 0207.537.834 - gemeente@stabroek.be | Privacy © 2018