Geheim agent
Microfoon

Praktische info

Sociaal Centrum
Kerkstraat 37,
1ste verdieping
2940 Stabroek
03 660 14 44
jeugddienst@stabroek.be

Openingsuren

maandag tot donderdag:
9u - 12u & 13u30 - 16u
maandag ook 16u - 19u
vrijdag gesloten

Wereldbol
Meisje
Robot

Speelbos Elsenbos

Niet in alle bossen mag je spelen

Bossen zijn alleen toegankelijk op de paden. Dat is om hun bewoners (dieren welteverstaan) te beschermen en jonge planten te behoeden voor vertrappeling. Maar om kinderen en jongeren de kans te geven het bos spelenderwijs te leren kennen en beleven riep het Vlaamse bosbeleid speelzones in het leven.
Een speelzone is een bepaald bosgedeelte dat toegankelijk is voor min 18 - jarigen en hun begeleiding. De speelzones zijn opgenomen in het toegankelijkheidsreglement en in het beheerplan van het bos. Ter plaatse worden ze aangeduid met het speelzonebord van de afdeling Bos & Groen. Deze speelzone's noemen we in de volksmond 'speelbossen'.

Speelbos in Stabroek

Onze gemeente heeft één openbaar speelbos, dit is gelegen aan het Elsenbos, Hoogeind te Stabroek. Er is een speelzone ingericht met een oppervlakte van meer dan 2 ha bestaande uit eikenbos en een speelweide waar kinderen naar hartenlust kunnen ravotten. Jeugdbewegingen, scholen en gezinnen mogen in de speelzone vrij de paden verlaten, spelen en activiteiten organiseren.

Meer info over het speelbos Elsenbos.

Spelbrekers

Hier en daar herbergt de natuur spelbrekertjes. Heel pijnlijk is bijvoorbeeld contact met berenklauw, waar je brandwonden van kan krijgen. Braambessen smaken heel wat minder lekker als je ze plukt op ‘plashoogte’ van de vos, daar kan je de gevaarlijke vossenlintworm van oplopen! En ongetwijfeld heb je ook al gehoord over de eikenprocessierups en over teken? Alle info over deze en enkele andere verraderlijke soorten die je tijdens je bosspel kan tegenkomen, vind je hier. Je vindt er ook handige fiches voor in je EHBO-koffer!

Gemeente Stabroek - Dorpsstraat 99 - 2940 Stabroek - T 03 568 80 80 - F 03 568 19 29 - BTW (BE) 0207.537.834 - gemeente@stabroek.be | Privacy © 2018