Geheim agent
Microfoon

Praktische info

Sociaal Centrum
Kerkstraat 37,
1ste verdieping
2940 Stabroek
03 660 14 44
jeugddienst@stabroek.be

Openingsuren

maandag tot donderdag:
9u - 12u & 13u30 - 16u
maandag ook 16u - 19u
vrijdag gesloten

Wereldbol
Meisje
Robot

Speelstraten

De zomervakantie is dé tijd van het jaar voor kinderen om naar hartenlust te spelen en wat is er leuker dan buiten spelen in de eigen buurt of in de eigen straat? Niet elke buurt heeft een openbaar plein om te spelen en daarom stelt het gemeentebestuur de speelstraten voor. Met dit project wil het bestuur buurtbewoners de kans te geven om hun straat gedurende een aantal dagen om te toveren tot het favoriete speelterrein van hun kinderen!

Niet elke straat kan een speelstraat worden. Enkel straten met een overwegend woonkarakter en waar een snelheidsbeperking tot 50 km/u geldt, komen in aanmerking. Om een speelstraat te doen slagen is het belangrijk dat bewoners achter het initiatief staan. Daarom stelt het stadsbestuur enkele aanvullende voorwaarden. Zo dient de meerderheid van de bewoners achter het initiatief te staan en vragen we vier meters of peters uit de straat die aangeduid worden om de speelstraat praktisch in goede banen te leiden.

Hier vind je meer praktische informatie betreffende speelstraten, het reglement, de bewonersenquête en het aanvraagformulier en formulier voor de onkosten.

Speelkoffers

Het woord zegt het eigenlijk zelf, het zijn koffers met speelgoed. Jeugdverenigingen kunnen zo'n koffer uitlenen, maar ook als je straat omgetoverd wordt tot een speelstraat. In de koffers zit allerlei spel – en circusmateriaal.

Een greep uit het beschikbaar materiaal: soft voetbal, soft rugbybal, soft baseball set, soft tennisset, badmintonset, frisbee, lollobal, skippybal, petanque spel, schommelplank, hoepels, reuze mikado, coördinatieski, evenwichtstrappers, loopklossen, sjoelbak, twister, jutezak om in te springen, diabolo, jongleerballen, jongleerringen jongleerknotsen, Chinese borden, jongleer doekjes …

De inhoud van de speelkoffers vind je in dit document. En nu spelen maar!

Gemeente Stabroek - Dorpsstraat 99 - 2940 Stabroek - T 03 568 80 80 - F 03 568 19 29 - BTW (BE) 0207.537.834 - gemeente@stabroek.be | Privacy © 2018